Az ember nevelése a mesterségek mestersége... Kutassuk ki és találjuk meg azt a módot, amellyel a tanítók kevesebb munkája mellett a diákok mégis többet tanulnak: az iskolákban kevesebb legyen a zúgolódás, undor és a hiábavaló küszködés, annál több a szabadidõ, az öröm és a szilárd elõrehaladás: a keresztény államban pedig kevesebb legyen a sötétség, zavar és a széthúzás; annál több a fény, a rend, a nyugalom és a békesség.
Saját termékek

  Céginfó  
  Könyvek  
  Oktatótáblák  
  Viccek  
  Mesekönyvek  
  Portré sorozatok  
  Oktatótábla sorozatok  
  Kapcsolat  
  Hírek  


Kereskedelmi áruk

  iskolabútorok  
  Játszótéri játékok  
  K+P Arborétum  
  Company for sale  
  Ingatlan eladás  


Nyomda

  Offszetnyomás  
  Szitanyomás  
  Polónyomás  
  Állásajánlatok  


Irny az j kezd oldal!

Tisztelt Partnerünk !

Engedjék meg, hogy bemutassam cégünket, a Comenius 2010 Bt.-t, valamint annak tevékenységi körét. 36 éve dolgozom az oktatás ellátásában, a taneszköz-gyártás, -tervezés területén. Pályámat az Országos Tanszergyártó és -Értékesítõ Vállalatnál kezdtem, 1974-ben. A Tanért munkájának egyik vezérfonala a szemléltetõ oktatás volt, melyet Európában is kiemelkedõ színvonalúnak tartottak.
A fejlesztésekhez igénybe vettük az Országos Pedagógiai Intézet, valamint a Megyei Pedagógiai Intézetek fejlesztõ tevékenységét is, hogy azzal a gyermekek tanulását elõsegítsük. Ezt a vonalat követtem a rendszerváltás után, amikor megalapítottam elõzõ cégemet, a Comenius Kiadó Kft.-t. Napi munkánkban a legjobban képzett pedagógusok segítettek, pl. a Fasori Gimnázium, a Fazekas Gimnázium, a Szegedi Tanárképzõ Fõiskola és a Szegedi Orvostudományi Egyetem tanárai, professzorai. A rajzok elkészítéséhez kiemelkedõ képességû grafikusok munkáját vettük igénybe.
Jelenleg minden tantárgyhoz van oktatótáblánk, portrésorozatunk, valamint az elmúlt másfél évtizedben nyolcvan féle tankönyvet adtunk ki. Neves szerzõink közé tartoztak: Dr. Gyapay Gábor, Egedy Mária a Fasori Gimnáziumból, Tóth László tanár úr a Fazekas Gimnáziumból. Ismeretes, hogy Comeniust Lórántffy Zsuzsa hívta Magyarországra, a Sárospataki Református Gimnáziumba tanítani, hogy pedagógusaiknak a munkájában addig szerzett tapasztalatait átadja. Emlékezetes mondása, miszerint "Az ember nevelése a mesterségek mestersége...". Fõ célja volt megtalálni azt a módszert, mellyel a gyermekek, koruknak megfelelõen, minél könnyebben sajátíthatják el az elvárt tananyagot. Ezt a módszert Comenius a szemléltetõ oktatásban találta meg. Kiadónk ezt a hagyományt kívánja folytatni.
Aki honlapunkra látogat, pillanatok alatt tapasztalhatja, hogy minden tantárgyhoz készültek oktatótábláink, azokkal a kívánt szakmai anyagot könnyen és gyorsan elsajátíthatják a gyerekek. Termékeink - túl azon, hogy oktatótáblán is megrendelhetõek -, akár projektoron is kivetíthetõk.
Úgy vélem, hogy a hazai oktatás szükségszerûen nagy reformok elõtt áll. Tanárainknak, tanítóinknak meg kell találni azt az oktatási módszert, mely napi munkájukat a leghatékonyabbá tehetik. Kiadónk ebben kíván segíteni az iskoláknak, hogy konfliktus nélkül tudják ellátni napi munkájukat, mindenki megelégedésére. Ha ezt elérjük, gazdaságunk fejlõdése be fog indulni, és lesz anyagi háttere annak, hogy a magyarországi életszínvonal emelkedõ pályára álljon. Ehhez minden tanárnak jó egészséget és eredményes oktatást kívánok.

Comenius 2010 Bt.

Címünk: 2013 Pomáz, Meselia u. 11.
Telefon: 06-21/333-2688
Fax: 06-21/333-2689
Mobiltelefon: 06-70/324-6634
e-mail: info@comeniuskft.hu


© 2003 Mind IT Kft.