Magunkról

Cégünk a Comenius 2010 Bt. az oktatás területén, belföldön és külföldön is egyaránt egyre ismertebbé válik. Cégünk elsősorban az oktatás területén dolgozik, fő feladatunknak az óvodás és iskoláskorú gyerekek oktatásának elősegítése.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a folyamatosan gyenge színvonalú oktatást figyelembe véve elsősorban a szülőknek segítünk azzal, hogy a web áruházunk tankönyvei, mesekönyvei, kifestői, sőt oktatótáblái is elérhetővé váljanak, amennyiben a tanulásban érdekelt szülők érdeklődését kiváltják.

Oktatótábláinkat az iskolák részére A/0 (84×114 mm) méretben gyártatjuk. Tanulói méretben is kapható mely mérete 285×420 mm amit elsősorban a mértékegység táblázatoknál ajánljuk. Kiadónk az elmúlt két évtizedben nyolcvan féle tankönyvet, tizennégy féle mesekönyvet, hét iskola előkészítő füzetet óvodásoknak, négy kifestőt, kettő szakácskönyvet valamint a kétkötetes Az Élővilág Atlaszt adta ki.

Sajnálatos módon az elmúlt 4 év során meg kellet tapasztalnunk, hogy az ország területén esetenként még a városokban is bezártak a könyvesboltok, többek között ezért nem tudunk a vásárlók közelébe jutni. Továbbá meg kellett tapasztalnunk azt is, hogy a nagy multinacionális vállalatokkal a magyar könyvekkel, mesekönyvekkel óvodai előkészítőkkel képtelenség tisztességes módon kereskedni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szakmában kivételes lehetőséget biztosítva csináljuk meg web-áruházunkat. A könyvek megismerését segíteni fogja, hogy web-áruházunkon keresztül könyveinkbe bele is lapozhatnak. Ebből kifolyólag, senki nem fog zsákbamacskát venni, a könyvválasztás ezzel megkönnyebbül és a kedves vásárló nem fog csalódni.

Tankönyveinkről merjük állítani, hogy a legjobb színvonalat képviselik. Szerzői neves kiemelkedő pedagógusok voltak, főleg az idős korosztályt képviselték. Könyveinkből a diákok könnyűszerrel tanulhatnak, komoly segítséget jelent az iskolai tananyag elsajátításához. Mesekönyveink döntően jelenleg élő magyar szerzők művei, sok színes illusztrációval. Könyveinket csak színes grafikával adtuk ki, mivel az oktatásban eltöltött 38 évem alapján tudom, hogy technikailag gyorsan mozgó világunk következménye: a gyerekek csak színes illusztrációval ellátott könyveket hajlandók elolvasni. Így fordulhat elő, hogy a Toldit és a János Vitézt már 2.-3. osztályos gyerekek jelentős része is szívesen olvassa. Természetesen az óvodás korú gyerekek akár 3 éves korban is igénylik a könyvet az olvasást, persze ehhez a szülők segítsége is szükséges. Téves az az állítás, hogy a gyerekek nem szeretnek olvasni tekintettel arra, hogy rajtunk szülőkön múlik, hogy megszerettessük gyerekeinkkel az olvasást, nyugodtan mondhatom, hogy igazából az óvodás korban fogják megszeretni a könyveket.