Céginfó

Tisztelt Partnerünk !

Engedjék meg, hogy bemutassam cégünket, a Comenius 2010 Bt.-t, valamint annak tevékenységi körét. 36 éve dolgozom az oktatás ellátásában, a taneszköz-gyártás, -tervezés területén. Pályámat az Országos Tanszergyártó és -Értékesítő Vállalatnál kezdtem, 1974-ben. A Tanért munkájának egyik vezérfonala a szemléltető oktatás volt, melyet Európában is kiemelkedő színvonalúnak tartottak.
A fejlesztésekhez igénybe vettük az Országos Pedagógiai Intézet, valamint a Megyei Pedagógiai Intézetek fejlesztő tevékenységét is, hogy azzal a gyermekek tanulását elősegítsük. Ezt a vonalat követtem a rendszerváltás után, amikor megalapítottam előző cégemet, a Comenius Kiadó Kft.-t. Napi munkánkban a legjobban képzett pedagógusok segítettek, pl. a Fasori Gimnázium, a Fazekas Gimnázium, a Szegedi Tanárképző Főiskola és a Szegedi Orvostudományi Egyetem tanárai, professzorai. A rajzok elkészítéséhez kiemelkedő képességű grafikusok munkáját vettük igénybe.
Jelenleg minden tantárgyhoz van oktatótáblánk, portrésorozatunk, valamint az elmúlt másfél évtizedben nyolcvan féle tankönyvet adtunk ki. Neves szerzőink közé tartoztak: Dr. Gyapay Gábor, Egedy Mária a Fasori Gimnáziumból, Tóth László tanár úr a Fazekas Gimnáziumból. Ismeretes, hogy Comeniust Lórántffy Zsuzsa hívta Magyarországra, a Sárospataki Református Gimnáziumba tanítani, hogy pedagógusaiknak a munkájában addig szerzett tapasztalatait átadja. Emlékezetes mondása, miszerint “Az ember nevelése a mesterségek mestersége…”. Fő célja volt megtalálni azt a módszert, mellyel a gyermekek, koruknak megfelelően, minél könnyebben sajátíthatják el az elvárt tananyagot. Ezt a módszert Comenius a szemléltető oktatásban találta meg. Kiadónk ezt a hagyományt kívánja folytatni.
Aki honlapunkra látogat, pillanatok alatt tapasztalhatja, hogy minden tantárgyhoz készültek oktatótábláink, azokkal a kívánt szakmai anyagot könnyen és gyorsan elsajátíthatják a gyerekek. Termékeink – túl azon, hogy oktatótáblán is megrendelhetőek -, akár projektoron is kivetíthetők.
Úgy vélem, hogy a hazai oktatás szükségszerűen nagy reformok előtt áll. Tanárainknak, tanítóinknak meg kell találni azt az oktatási módszert, mely napi munkájukat a leghatékonyabbá tehetik. Kiadónk ebben kíván segíteni az iskoláknak, hogy konfliktus nélkül tudják ellátni napi munkájukat, mindenki megelégedésére. Ha ezt elérjük, gazdaságunk fejlődése be fog indulni, és lesz anyagi háttere annak, hogy a magyarországi életszínvonal emelkedő pályára álljon. Ehhez minden tanárnak jó egészséget és eredményes oktatást kívánok.

Comenius 2010 Bt.

Címünk: 2013 Pomáz, Meselia u. 11.
Telefon: 06-21/333-2688
Fax: 06-21/333-2689
Mobiltelefon: 06-70/324-6634
e-mail: info@comeniuskft.hu