Magunkról

Cégünk a Comenius 2010 Bt. az oktatás területén, belföldön és külföldön is egyaránt egyre ismertebbé válik. Cégünk elsősorban az oktatás területén dolgozik, fő feladatunknak az óvodás és iskoláskorú gyerekek oktatásának elősegítése.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a folyamatosan gyenge színvonalú oktatást figyelembe véve elsősorban a szülőknek segítünk azzal, hogy a web áruházunk tankönyvei, mesekönyvei, kifestői, sőt oktatótáblái is elérhetővé váljanak, amennyiben a tanulásban érdekelt szülők érdeklődését kiváltják.

Oktatótábláinkat az iskolák részére A/0 (84×114 mm) méretben gyártatjuk. Tanulói méretben is kapható mely mérete 285×420 mm amit elsősorban a mértékegység táblázatoknál ajánljuk. Kiadónk az elmúlt két évtizedben nyolcvan féle tankönyvet, tizennégy féle mesekönyvet, hét iskola előkészítő füzetet óvodásoknak, négy kifestőt, kettő szakácskönyvet valamint a kétkötetes Az Élővilág Atlaszt adta ki.

Sajnálatos módon az elmúlt 4 év során meg kellet tapasztalnunk, hogy az ország területén esetenként még a városokban is bezártak a könyvesboltok, többek között ezért nem tudunk a vásárlók közelébe jutni. Továbbá meg kellett tapasztalnunk azt is, hogy a nagy multinacionális vállalatokkal a magyar könyvekkel, mesekönyvekkel óvodai előkészítőkkel képtelenség tisztességes módon kereskedni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szakmában kivételes lehetőséget biztosítva csináljuk meg web-áruházunkat. A könyvek megismerését segíteni fogja, hogy web-áruházunkon keresztül könyveinkbe bele is lapozhatnak. Ebből kifolyólag, senki nem fog zsákbamacskát venni, a könyvválasztás ezzel megkönnyebbül és a kedves vásárló nem fog csalódni.

Folytatás

Toldi

A Toldi, ma bekerült az Elektronikus boltba.
A felnőttek sokszor mondják, hogy a mai gyerekek nem szeretnek olvasni. Ezért kiadónk, Arany János Toldiját az olvasási kedv megteremtése érdekében 39 négyszínes illusztrációval látta el. Az illusztrációk hatására bebizonyosodott, hogy könyvünket már a 8-9 éves gyerekek is olvassák.

Részlet:

ELSŐ ÉNEK.

,Nyomó rúdat félkezével kapta vala,
Buda felé azzal utát mutatja vala.‘

Ilosvai.

Folytatás

Bemutatkozás

Kedves látogatónk!

Örömmel tapasztaljuk, hogy honlapunkat egyre többen látogatják: pedagógusok, tanárok, tanítók, de az sem kizárt, hogy a sorban gyermeket nevelő szülők is vannak. Cégünk oktatási segédanyagokat készít, ami ma már a ritka szakmák közé tartozik. Nagy öröm számunkra, hogy mindezek ellenére, oktatási szezonban látogatottságunk meghaladja havi háromezret. Számomra külön meglepetés, hogy a háromezer látogató húsz százaléka külföldi. Közöttük nagy számban szerepelnek Szlovákiából, Romániából, Ukrajnából, Egyesült Államokból, Angliából, Németországból, Oroszországból, Franciaországból, de előfordulnak kínai és indiai látogatók is.

A fejlődés megkívánta, hogy honlapunkat újratervezzük, és a követelményeknek megfelelően kibővítsük azokkal az idegen nyelvű taneszközeinkkel, oktatótábláinkkal, melyeket az elmúlt évek során magyar nyelvről lefordítottunk román, ukrán, orosz, szlovák, horvát nyelvekre, de folyamatban van a német és az angol fordítás is. 38 éves tapasztalatunk, mellyel napi munkánkat végezzük, azt mutatja, hogy az egyik leghatékonyabb taneszköznek (minden modernizációs kísérlet ellenére) az oktatótábla bizonyult. Folytatás

Régi híreink

2009-05-18

A Comenius Kiadó Kft. felszámolás miatt oktatótábláiból 15% engedményt biztosít, 10 db feletti rendelés esetén kedvezmény megegyezés szerint alakítható.

 

2008-12-05

Az elmúlt években mindenki számára észrevehetővé vált az oktatás színvonalának visszaesése. A visszaesés annak tudható be, hogy az oktatási intézmények az elmúlt 5 év során a költségvetéstől szemléltető eszközökre anyagi eszközt nem kaptak. A Comenius-Karád Kft. az elmúlt 2 év során Románia részére románra lefordított oktatótábláiból a sokszorosát szállította a román iskolák részére. Kiadónk úgy véli gyakorló tanárokkal együtt, hogy az iskolákon való megtakarítást a kormányzat a jövőben sokszorosát fogja költeni egészségügyre illetve bűnügyre.

 

2008-12-05

Kiadónk az elmúlt években kiadta a Vállalkozz okosan című tankönyvét, valamint a hozzá csatlakozó feladatgyűjteményt. Könyvünk teljes egészében lefedi a tantervi kívánalmakat, valamint a vizsgakérdéseket. Számos iskolakönyveinket eredményesen használja. Könyvek megrendelhetők közvetlenül a kiadónknál.

 

2008-12-05

A Comenius Kiadó Kft. kiadta és legyártotta az Ügyesfüzetek címen az óvodák részére az iskolára való felkészítésre tervezett sorozatát: 0202 Ügyes füzet környezet csökk. kép. 0203 Ügyes füzet matematika 0204 Ügyes füzet Betű elem gy. 0206 Ügyes füzet matek (középső csoportok részére) 0207 Ügyes füzet Környezetismeret (nagycsoportosok részére) A tankönyvjóváhagyó bizottság sorozatunk jóváhagyását megtagadta, Kiadónk a bevásárlóközpontokon és a Líra boltokon keresztül sorozatunk megvásárlását lehetővé tette, melynek sikere alapján bebizonyosodott, hogy a jóváhagyó bizottság tévedett, mivel az elmúlt pár hónapban Ügyes füzeteinkből, több mint 2000 darab került értékesítésre. Nagyobb óvodai megrendeléseket jelentős kedvezménnyel szolgáljuk ki.

 

2008-12-05

A Comenius Karád Kft. megtervezte, valamint kiadta angol, német és francia nyelvű beszéltető oktatótábla sorozatát. Ez honlapunkon megtekinthető. Ezzel az idegen nyelv oktatásához komplex oktatótábla sorozatokkal rendelkezünk, tekintettel arra, hogy a német és angol nyelvekhez a korábbi években elkészítettük a német és angol ragozási tábláinkat is.

 

2008-12-05

A Comenius Kiadó Kft. az elmúlt évben a biológiai oktatótábláiból válogatva kiadta, illetve legyártotta Az élővilág Atlasza I-II. kötetét. Az élővilág Atlasza I. kötet: Környezetismeret élővilág V. élővilág VI. Az élővilág Atlasza II. kötet: növénytan állattan rendszertan ökológia Kiadás előtti előkészületben van a 3. kötetünk, melynek témája: Embertan Sejtelmélet Egészséges életre való nevelés.

 

2008-12-05

A Comenius Kiadó Kft. a különféle megszorítások miatt kereskedelmi stratégiát változtatott. Az elmúlt években erősítettük profilunkat színes, illusztrált mesekönyvek kiadásával, melynek keretében elkészítettük a Petőfi Sándor: János Vitézének, valamint Arany János: Toldijának színes kivitelét. Illusztrált mesekönyveinket forgalmazzák a bevásárlóközpontok, valamint a Líra és Lant Rt. könyvesboltjai.